Van Assisi naar Spello

 Vroeg uit de veren: na een lekker ontbijt zijn we al op stap om 07.15u. Na een klein uur komen we aan de Porta Cappuccini.Daar begint onze klim voor vandaag.960 m stijgen en 1100m dalen. Een stenen padje begint al direct goed te stijgen.Na een uur komen we aan Eremo delle Carceri: prachtigFranciscaans  klooster .Na ons kloosterbezoek en een koffietje zijn we klaar voor de tweede klim.Silvia, Mick en Patti beslissen de tocht volledig te doen en de Monte Subasio over te steken.Een extra klim van 200m.Mijn seur , Ann en ik nemen de alternatieve route.

Langs mooie bospaden bereiken we na 6 uur wandelen Spello: prachtig middeleeuws stadje geklemd tegen de heuvels.Een frisse pint is hier zeker verdiend.De andere drie dames zijn wat verkeerd gelopen en hebben een extra avontuurtje beleefd,maar dat moet je maar zelf aan hen vragen 😉.Ondertussen zijn de eerste regendruppels een feit maar dat houdt ons niet tegen om een frisse duik te nemen in het zwembad.

Vanavond eten we in een ontwijde kerk en morgen opnieuw vroeg vertrekken want het zou wel eens een regendag kunnen worden.

Ciao 










Reacties

Populaire posts van deze blog

Don Bosco-Poggio Bustone

Collevecchio- Poggio Mirteto

Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa