Monterotondo-Rome Monte Sacro

 Vandaag nog 18 km en we zijn in de voorstad van Rome.Gisteravond hebben we na een lekker cocktail in onze straat een gezellig restaurant gevonden, aan de arco waar het een stuk rustiger was.Iedereen heel tevreden over de pasta keuze: vers en lekker.Vroeg in ons bed voor de verandering en hopelijk een goede nachtrust want ons rustig pleintje is veranderd in een levendige uitgangsbuurt  met bars en kleine restaurants😱Maar bijna niemand heeft last gehad van het lawaai: misschien omdat we toch echt moe zijn/worden?

Na een lekker ontbijtbuffet zijn we vertrekkens  klaar.En de tocht valt goed mee: niet echt langs drukke wegen maar meer land-en veldwegen met dank aan de wandelgids die we gebruiken.Eventjes lopen we de verkeerde richting uit maar een jonge boer zet ons al snel op het juiste pad terug.Een oudere boer vertelt ons nog dat we al heel snel in een natuurgebied zullen komen, waar we de private borden en slagbomen mogen negeren.Maar eerst weer een fijne ontmoeting van een ‘moderne schaapherder met gsm’ en zijn 7 prachtige honden.De kudde zal ong.200 schapen geteld hebben en maar 1 bok 😂.En idd.komen we wat later in Marcigliano aan, een mooi beschermd natuurgebied waar we een waterbekken passeren: tijd om het leven in en rond het water even te observeren: libellen,bootsmannetjes, muggen, waterspinnen…poelslakje. Een mooie kleine wereld op zich!Voor de eerste keer komen we ook 3 Amerikaanse pelgrims tegen: een koppel en de broer van de echtgenoot.Het is zeker niet hun eerste en ook niet hun laatste camino en we schatten ze tussen de 65-70 jaar.Dat geeft ook voor ons mooie vooruitzichten!Onze wandeling gaat vlot en we komen op een drukkere weg met bar en gelateria: dus een pauze met een ijsje is zeker niet te versmaden.

Natuurlijk, hoe dichter bij Rome hoe drukker: en ook hoe meer sluikstorten en peuken we vinden langs de weg! Jammer! De mens is toch wel echt een vuil wezen😡Het kan nochtans anders! En al snel zijn we bij onze overnachtingsplaats voor vanavond:een klooster verbonden aan een school = casa per ferie Madre Serafina.Mooie eenvoudige kamers maar heel netjes en prijselijk.En morgen halen we onze laatste stempel aan de  Sint Pietersbasiliek!

Ciao.



















Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Don Bosco-Poggio Bustone

Collevecchio- Poggio Mirteto

Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa