Rieti-Contigliano

 Gisteravond toch extra km gedaan om restaurant te vinden: wat ik in gedachten had, is blijkbaar gesloten.Dan maar bergaf gaan zoeken, terug bergop,dan maar  vragen aan 3 ouderlingen uit Rieti, wijzen ons de weg naar beneden in andere richting naar Trattoria: wij heel blij maar jammer genoeg volzet😱Verder zoeken naar de blijkbaar super goede pizzeria ‘ le 3 sorelle ‘ : niet gevonden.Verder zoeken en dan maar binnengestapt in een restaurant dat meer lijkt op een cafetaria.Maar hebben wij daar een super lekkere pizza gegeten, een flesje wijn gekraakt en afgesloten met een ijsje👍🤩.Daarna terug omhoog naar ons nostalgisch prachtig hotel : vergane glorie maar heel romantisch!Maar ja, met ons vieren 😂weinig romantiek.

Na een uitgebreid ontbijt bezoeken we eerst de kathedraal Santa Maria Assunta in Rieti en nadien staan we op het plein S. Rufi : het geografisch middelpunt van Italië .

Een muursteen en monument getuigen hiervan: wij dus bovenop dit monument om echt eens in het midden van Italië te staan😉.

Dreigende wolken boven Rieti voorspellen niks goeds en inderdaad , we zijn nog niet echt lang onderweg en beslissen te schuilen in een cafetaria van een benzinestation want de donder en bliksem slaat om onze oren.En als er iets is waar ik echt bang voor ben, is het onweer.

Na een klein uurtje kunnen we verder richting Contigliano. De wandeling verloopt erg vlot en we passeren 3 heel enthousiaste ,Italiaanse pelgrims: Luca, Flavio en de derde naam ben ik vergeten 😂Het rare is dat ook zij naar Rome stappen maar in de andere richting🤣Wie zal er fout zijn?We wensen mekaar verder nog een fijne camino en gaan verder.Al snel trekken de donkere wolken weg en met zelfs een straaltje zon arriveren we in Contigliano: een prachtig middeleeuws dorp hoog tegen de flank! We logeren in het oude gedeelte op een fantastisch plekje met een plein.De eigenaar is super vriendelijk en komt vroeger naar de B&B voor onze lunch: koude schotel met specialiteiten en zal vanavond ook soep maken.Dan moeten we opnieuw geen 900 m afdalen !Hij lijkt op een acteur,maar we weten niet wie😂.

De lunch is een bord met specialiteiten van kaas,hesp, bruscetta…en lekker regionaal wijntje.

Dat belooft voor vanavond.Vannamiddag doen we de was en de plas en vroeg in bed want morgen vertrekken we heel vroeg : zware tocht op het programma .

Ciao 












Reacties

  1. Weeral (zoals alle dagen) een kleurrijk verslag, prachtige foto's en knappe prestatie van 4 prachtige vrouwen. Chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de zwaarste tocht voor morgen gepland is 10/9
    21.2 km 1040 stijgen en 1000 dalen
    Toch al nen dikke proficiat met jullie stappen
    Maar ja dan volgt er een rustdag hou de moed erin
    EN

    BeantwoordenVerwijderen
  3. EN VANAF VANDAAG KAN IK BEGINNEN AFTELLEN

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hou de moed er in dames. Na het eten van een lekkere pizza en een glaasje lekkere wijn zal dit zeker lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gogo girls! Ik geniet elke dag verder mee met jullie tocht! Blij dat jullie toch iets te eten vonden 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eindelijk lukt het om te reageren

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Don Bosco-Poggio Bustone

Collevecchio- Poggio Mirteto

Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa