Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa

 Gisteravond zijn we al snel vertrokken naar Poggio Mirteto met de auto want waar we logeerden in casa Nettarina was er geen mogelijkheid om te eten en was er ook geen ontbijt ,wat wel jammer is.Persoonlijk was ik over mijn keuze voor dit logement wat ontgoocheld: ik had verwacht dat we een rondleiding zouden krijgen rond de bijenkasten en wat uitleg over de werking van hun bio bedrijfje .Onze gastvrouw bracht ons al vroeg naar het stadje waar we ‘s avonds konden eten.

Maar jammer genoeg gaan de meeste restaurants in Italië pas open om 19.30u.Dus vermoeid als we waren, ploften we neer op een bank in een toch heel rumoerig centrum en werd het wat ‘ mensen kijken’.Naast ons een aflevering van sex and the city.De andere kant leuke babbels van bejaarde Italianen, voor ons aanschuiven van de moeders met hun kinderen om de schoolboeken af te halen in een krantenwinkel…en zo passeerde al snel te tijd, hebben we supersnel gegeten, heel snel onze gastheer gebeld en nog sneller ons bed ingedoken!

Hopend op een lange , deugddoende nachtrust wat alweer een vergissing was: reden deze keer niet mijn zus maar wel de koffie: zal geen Orzo geweest zijn maar een straf taske Italiaanse expresso!Vanmorgen hebben we dan maar het ijs voor de enkel en de pees op onze ogen gelegd😂

‘s morgens vroeg weg ,vertrek aan de kathedraal in het stadje waar onze gastheer ons om 07.30 u dropt.In het plaatselijk cafeetje snel een ontbijt en dan zijn we ribbedebie.Wat een mooie wandeling opnieuw.Wat stijgen en dalen en telkens doorkijk op de mooie, groene omgeving.Al snel zijn we in Bocchignano:een intact middeleeuws dorpje met heel gezellige trapstraatjes versierd met planten en bloemen!Juist buiten de stadspoort een kleine bar waar we ons tussen de ‘locals ‘ zetten met een lekkere Orzo.We wandelen verder door olijfgaarden.Al snel volgen we een bergpad langs de flank met naast ons de rivier de Farfa.We horen hem maar zien hem nog niet.De wandeling loopt door het natuurreservaat met uitzichten op de kloof en de Farfa.Kort nadien moeten we de Farfa door: dus schoen en kousen uit en door het koude water tussen de keien! Wat doet het deugd aan onze verhitte voeten!

We passeren nog een mooie gerestaureerde kerk uit de 9de eeuw waar een modern aanhangsel nu is.Heel mooi gedaan!Na een tussenstop in een klein dorpje, komen we al snel aan in het klooster  waar we vannacht zullen slapen en eten.Het verslag over het bezoek aan de abdij vertel ik morgen .

Ciao.

















Reacties

  1. Prachtige natuur, nostalgische dorpjes en een vriendelijke nonportier...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag meiskes, we zitten zelf op een camping in Spanje. Het is hier mooi maar niet zo mooi als bij jullie. Elke dag volg ik jullie exploten die trouwens fantastisch worden neergeschreven door Lucia. Ergens moe aankomen en dan geen eten vinden, ik kan het mij al voorstellen. Anderzijds moet je regelmatig eens iets meemaken zodat je er achteraf nog eens kunt mee lachen. Als ik Marleen vertel over jullie avonturen dan zegt ze steevast dat ze, in tegenstelling tot mij, helemaal niet jaloers is. Geniet er nog van en we volgen het verder. Groetjes Daniel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sono un po' gelosa. Godeti un viaggio spendido!!! tanti saluti, Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Coeroszje madammen.ziet er allemaal heel tof uit

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Don Bosco-Poggio Bustone

Collevecchio- Poggio Mirteto