Montelibretti-Monterotondo

 Gisteravond hebben we lekker gegeten dichtbij ons logement: vis in de oven met flinterdunne aardappelschijfjes over, en met heerlijke tomaatjes en olijven bij, geflankeerd met een frisse sla 👍Daarna in ons beddeke voor een verdiende nachtrust.Maar we hebben geen rekening gehouden met een zwoele,drukkende nacht met regen en onweer.

Dus echt uitgerust zaten we niet aan de ontbijttafel in gezelschap van 3 Duitse pelgrim vrouwen.. Mick had er niet echt een ‘ klik’ mee😂.Maar dat kan ze beter zelf uitleggen.En dan opnieuw op weg.We passeren een fruitwinkel en hebben onmiddellijk een leuke babbel met de Marokkaanse eigenares: afkomstig uit Marrakech.Wanneer we tot slot groeten met : “Asalaam Alikum”, krijgen we er nog een grote tros druiven bij😍.We komen nog enkele Zweedse pelgrimvrouwen tegen en lopen ondertussen puffend, dampend en zwetend verder: het is precies ons dagje niet.Gelukkig passeren we een heel vriendelijke fruitboer die ons vanuit zijn fruitplantage toeroept en met een halve emmer pruimen aan de afrastering komt staan.We zouden ze allemaal moeten meenemen zegt hij maar dan moeten we ze ook dragen en het is al geen topdagje😂.Dus overtuigen we hem om de andere pelgrims die nog moeten voorbijkomen ook een pruim of 10 te geven.Wat een vriendelijk fruitboerken🤩.

Al snel lopen we over asfalt, niet echt ons ding.Dus wanneer we een vijver met kleine cafetaria passeren beslissen we daar een frisse cola te drinken want we kunnen onze short en T shirt ondertussen al uitwringen!

Aan de asfaltweg lijkt geen einde te komen en we beginnen warempel te zagen😂.Gelukkig zorgt de natuur voor verrassingen: gallen op eikenbladeren die we nog nooit gezien hebben ! Rood kleverig:moet ik dringend vragen aan mijn Natuurpunt vrienden (voor wat uitleg)!

Onze weg wordt gekruist door massa’s veel hagedissen,de ene al met fellere kleuren dan de andere en natuurlijk ook heel wat prachtige witte honden die we al 2 weken de landhuizen zien bewaken: ras Maremma! De moeite waard om op te zoeken en ik ga hem als tip aan mijn lieve schoonbroer ‘de witten’ doorgeven 👍

En dan zijn we eindelijk van die ellenlange asfaltweg en komen op een prachtige landweg met heel mooie vergezichten: heuvels, eenzame parasoldennen, prachtige wolkenformaties, cipressen en velden die door de lichtinval variëren van roodbruin naar okkerbruin en ….Echt moeilijk te beschrijven dus geniet maar van de foto’s .Silvia wordt een echte natuurfotografe 👍.

Na een snelle hap langs de bosrand lopen we langs de velden verder en zien in de verte de ruïne van ‘ Torre della Fiora’13de eeuws die de brug over de Ponte della Fiora moest bewaken !En we kunnen het spektakel gadeslaan van vogels die er rond cirkelen of er in huizen.Na 5 uur komen we opnieuw op een heel drukke weg , dichtbij Monterotondo ons einddoel voor vandaag.Gelukkig komen we de laatste dagen ook  mooie filosofische uitspraken tegen, gegraveerd in houten bordjes op deze camino.Veel waarheid op een klein houten  plankje dat ons soms met de neus op de feiten drukt of ons tot nadenken aanzet.Eindelijk zijn we er! Liters zweet armer maar wel een logement in het hart van de oude stad aan een rustig pleintje:hopelijk blijft het vanavond ook nog rustig!Ciao.
















Reacties

  1. Weer supermooie foto's van landschap, fauna en flora !
    Deze mooie dingen te zien heeft jullie toch een beetje energie en wat moed. Want na zoveel dagen stappen kan ik goed geloven dat jullie vermoeid zijn , pijnlijke voeten hebben , nog andere ongemakken....en dan mogen jullie zeker een beetje 'zagen'
    Het einddoel is bijna in zicht, dus houd er de moed wat in ...
    1, 2,3,4,5,6,7 ..zo gaat het goed , zo gaat het beter ! Alweer een kilometer ! ( Een beetje CM peptalk 🤣)
    Grtjs , Sofie Sedeyn

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Don Bosco-Poggio Bustone

Collevecchio- Poggio Mirteto

Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa