Fara-Montelibretto

We logeerden gisteren in de abdij van Farfa, ooit het religieus en politiek centrum .Gesticht in 6de eeuw en 2 keer verwoest.Nu wonen er nog 8 nonnen, jonge vriendelijke dames!We hebben gisteren de abdij bezocht met een gids maar hij deed zijn werk niet met hart en ziel.Ik moest telkens opnieuw vragen om ‘piano,piano’ te spreken zodat we het toch grotendeels zouden begrijpen !Jammer😡Maar de moeite waard om te bezoeken: archeologische vondsten en mooie fresco’s en de prachtige bibliotheek met authentieke manuscripten uit de 8ste eeuw versierd met prachtige miniaturen.

Gisteren moesten we dan ook weer iemand vinden die onze bagage naar het volgende adres wou brengen: catastrofe😱Er wonen 31 mensen en ik heb gedurende een 1,5 uur zeker de helft aangesproken maar ik had geen succes.De moed zakte wat in mijn schoenen.En ondertussen probeerden mijn 3 compagnons het ook eens en hadden direct prijs! Dus vanaf nu mogen zij het de laatste 3 dagen regelen 😂

En dan ons avondeten bij de nonnen: super lekker!Heerlijke pasta, daarna varkensgebraad met citroen, gebakken patatjes,lekkere gestoofde courgettes en als dessert een heerlijk stukje taart dat zelfs nog warm was 😀Een lekker wit wijntje van het huis en dit alles, jawel, slapen, ontbijt en avondeten voor de prijs van …50.  € pp!

Een toppertje!

Wie wil kan de geschiedenis opzoeken van de patroonheilige van Noorwegen Brigida die de orde nieuw leven ingeblazen heeft.Moet een fantastische madam geweest zijn , spiritueel, zorgzaam, filosofisch en het hart op de juiste plaats.

En dan vanmorgen opnieuw op stap voor een tocht van ongeveer 17 km met wat stijgen en dalen.Na het zware onweer van gisteren ligt het bospad dat al snel stijgt, er glibberig bij!Maar de rust en aparte bedjes in het klooster zorgen voor uitgeruste kuiten !

We komen al snel aan in Fara ( eigenlijk het startpunt van onze tocht vandaag) Hier is een bar dus een cappuccino of frisdrank is mooi meegenomen.

Ik val in herhaling wanneer ik zeg dat het ook vandaag een prachtige tocht is:mooie vergezichten,natuur …wat bewolkt maar verder droog weer wat niet voorspeld was.

We steken de grens over tussen de provincies Rieti en Roma en beslissen om de variant van de route te volgen.Want we moesten een asfaltweg volgen en hebben daar geen goeie ervaringen mee: Italiaanse rijkunst of moet ik zeggen Italiaans rijgevaar,en de sigarettepeuken langs de bermen en het sluikstorten.

Misschien moeten we hier ook de sensibiliseringscampagne van ‘ mooimakers’ introduceren! Ik heb soms de indruk: alle peuken leiden naar Rome ipv alle wegen 😡.Genoeg gezeurd: bij de variant hebben we opnieuw wat problemen : de beschrijving en ons gps signaal komen niet overeen.Het zal waarschijnlijk wel aan ons liggen😂En dan eindelijk zien we op een heuvel ‘ Montelibretti ‘ waar onze B&B voor vandaag is en waar heel dichtbij een restaurantje is! Gelukkig want na 3 blauwe teennagels en evenveel blaren, doet het deugd niet ver meer te moeten stappen voor ons avondeten! 

Ciao.










Reacties

  1. Weer een fantastich verhaal en fotos! Wat ben in blij dat Anne en ik met deze 4 top-dames 5 dagen in Italie konden meestappen, meelachen, meeverlorenlopen en genieten. Verzorg jullie voetjes, knieen, rug, en ander delen goed, en hou nog wat energie over voor bella Roma xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om jullie avonturen te kunnen lezen en zien (tijdje moeten missen wegens geen WIFI in de meeste lodges van de Mustang) Ik wens jullie morgen een triomfantelijke aankomst in Rome, alvast proficiat en Sylvia op 4 oktober zullen we veel te vertellen hebben 2🥰

    BeantwoordenVerwijderen
  3. PS: maak de ganzen van het capitool niet wakker

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog even volhouden en ten volle geniete, dames.
    Rome zien en sterven laten jullie maar aan De Strangers

    https://www.youtube.com/watch?v=gkhVlNPCWzw

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey, ik val misschien ook in herhaling als ik zeg dat de tocht weer supermooi was. En zo leuk dat jullie ondertussen wat meepikken van de plaatselijke cultuur. En logeren in een abdij of klooster is sowieso al iets apart. Blij dat jullie dit allemaal delen via de blog .
    Altijd nieuwsgierig naar jullie verhaal !
    Grtjs Sofie Sedeyn

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Don Bosco-Poggio Bustone

Collevecchio- Poggio Mirteto

Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa