Don Bosco-Poggio Bustone

 Vandaag vroeg vertrekken is de boodschap want volgens de wandelgids is het 21 km en looptijd 7 u want we stijgen 590m en dalen 940 m. Maar jammer genoeg is het niet zo gelopen 😱Onze trouwe blogvolgers zullen al een klein vermoeden hebben wat er is ‘misgelopen’.

Na een Spartaans ontbijt gaan we vol goede moed op stap. Het is niet te warm, mooie wandelweg en veel schaduw.We wandelen een prachtig bos door dat  volop een groot onderhoud krijgt: mannen zijn volop aan het zagen en hakken met als gevolg dat het bospad heel moeilijk begaanbaar is: we zoeken ons een weg tussen boomstronken , takken , twijgen, blokken hout …met als gevolg dat ik mijn bril verlies.Gelukkig vindt Mick hem snel terug wanneer we beslissen om in dit  hindernissenparcours toch te gaan zoeken.

De wandeling is prachtig: we nemen regelmatig een korte pauze van 5 min.want lunch hebben we toch niet mee 😂We bereiken een mooie kapel ter ere van Fransiscus.Hier staat een prachtige beuk : een natuurkunstwerk !Nog nooit in mijn leven heb ik zo’n mooi exemplaar gezien.

Nadien loopt het letterlijk en figuurlijk mis: inderdaad er komen extra 5 km bij want we verdwalen tussen struikgewassen waar geen weg meer te vinden is.Dus moeten we helemaal terug tot het pad waar onze camino loopt😱.Eindelijk na veel puffen en in volledige stilte waarbij we enkel nog onze eigen voetstappen horen en de zweetdruppels die op de stenige  weg vallen ,bereiken we onze eindbestemming:we voelen ons 10 jaar ouder!

Nu hopelijk een lekkere maaltijd en dan vroeg slapen.

NB: Poggio Bustone is een mooi lieflijk bergdorp maar op het eerste zicht wel wat ‘ speciale bevolking’.

Ciao











Reacties

  1. Waw, heavy dagske😅
    Jullie zullen goed slapen vannacht...:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's, ja zo 5km extra weegt en voel je in de benen.Maar positief blijven, genieten 👍🙂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om jullie stapverhalen te lezen😚Ann en ik vonden onze 5 daagse met jullie geweldig tof, mooi en plezant (ook het mislopen). Nu lezen we een beetje jaloers vanachter onze buro🥴

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, wat een prachtige foto's. Die extra 5 km zal wel een beetje in jullie kleren kruipen. Hopelijk een leuke overnachtingsplek.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja traditie in ere houden he. Een omwegske maken in zo'n mooie streek is langer genieten he😛

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ai ai ai, extra kilometers kunnen doorwegen... gelukkig goed P gearriveerd ! 👌

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Collevecchio- Poggio Mirteto

Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa