Collevecchio- Poggio Mirteto

 Wat hebben we gisteren genoten van ons verblijf bij Massimo: niet alleen de unieke locatie met zwembad maar ook het lekkere eten.Vegetarisch en bio met een lokaal wijntje.Heerlijk!

Na een uitstekende nachtrust worden we verwend met een ontbijt zoals we het graag hebben: muesli, vers fruit, havermout,bananenbrood,huisgemaakte confituur …echt heel lekker!

We zijn klaar voor een tocht waarvan we denken dat het heel goed zal meevallen.En inderdaad: tot de middag loopt het heel vlot langs velden en landerijen, licht glooiend maar nooit echt steil.We ontmoeten een Australische dame op haar ochtendwandeling die hier een vakantiehuis heeft.Een leuke babbel over het leven, kleinkinderen,op tocht gaan en even stilstaan in ons drukke, hectische bestaan!

Al snel komen we bij de Santa Maria della Lode: een mooi oud kerkje uit de 9de eeuw gebouwd op Romeinse fundamenten.Heel mooi bewaard en gerestaureerd.En wat een mooie fresco’s en crypte! Ook hier branden we een kaarsje voor hen die het nodig hebben 😉.We passeren eindelijk nog eens een bar waar we een panini eten en stappen al snel door.En dan begint de miserie: onze gps komt niet overeen met de beschrijving uit het boekje.Gevolg we blijven een hele tijd stijgen langs een asfaltweg en ondertussen is het drukkend 🥵 warm!.Dus toch even checken bij de plaatselijke bevolking en wanneer er één zegt dat het nog 20 km verder is waar we moeten zijn, zakt de moed in onze schoenen.Gelukkig blijkt dit niet te kloppen en hebben we nog ongeveer 2 uur te stappen naar ons logement.Jammer  genoeg langs een drukke asfaltweg waar de Italiaanse rijkunst voor ons pelgrims echt gevaarlijk is want een voet- of fietspad is er niet.Dus telkens ze ons passeren in volle snelheid ,snellen we de berm in : echt geen zicht 😂en wanneer er scherpe bochten zijn, wisselen we van straatkant!

Maar ondertussen zijn we dus aangekomen op agriturismo Casa Nettarina en de naam verraadt het al: we zitten bij professionele imkers! Hopelijk denken de bijtjes niet dat we bloemetjes zijn😉.

Vanavond brengt de gastvrouw ons naar een restaurantje want wandelen zit er voor ons niet meer in vandaag.

Ciao










Reacties

  1. Super! Hopelijk ook straks een goede nacht met de seur & misschien eerst nog een theetje met verse honing 😊🍯🐝

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Respect dames! Mooi verhaal en prachtige foto's. Jullie verhaal inspireert… Lode

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat dames jullie gaan dat ongetwijfeld weer tot een goed einde brengen! Jullie kunnen niet mislopen want alle wegen leiden naar Rome! Leuk om lezen, jullie hebben voeling met het mooie land(schap), de natuur en zijn bewoners! Respect! Hilde vlan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo moedige stappers,
    Wat hebben jullie weer fantastische tochten gewandeld. Zo'n mooie landschappen, pittoreske dorpjes, mooie natuur ...
    De tochten lijken me wel heel zwaar, dus chapeau voor jullie allemaal. En hopelijk is Lut haar enkel wat in orde .
    Het is zo leuk om de blog te lezen ,ik wou dat ik ook nog zo'n fantastische tochten kon maken.
    Ik heb de naam opgezocht van die fameuze paddestoel die jullie gezien hebben. Ik denk dat het de STINKZWAM is. Hing er geen geurtje aan ?
    Allee, nog veel wandelplezier! Rome roept !

    Vele groetjes, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De madammen krijgen streken, zo 'n logement voor pelgrims. Maar ja, den ouderdom vraagt al wat extra's he😝

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Don Bosco-Poggio Bustone

Poggio Mirteto-Abbazia di Farfa